duminică, 19 decembrie 2010

SANATATE 100%-HRANA VIE

SANATATE 100%-HRANA VIE

Hrana vie este alimentatia pe baza numai si numai de alimente naturale 100%:fructe, legume, seminte, lapte proaspat muls, oleaginoase, produse apicole, cereale.

Alimentele pot fi clasificate in 4 grupe, dupa potentialul lor vital pe care il comunica corpurile noastre:

1.Alimentel BIOGENE care contin viata:seminte, cereale, leguminoase, verdeturi si legume germinate sau sub forma de lastari.

2.Alimente BIOACTIVE care activeaza viata:fructe, verdeturi, legume, leguminoase, seminte, cereale, oleginoase ajunse la maturitate si consumate in stare cruda (naturala).

Alimntele Bigene si Bioactive formeaza categoria alimentelor "vii".

3.Alimentel BIOSTATICE care incetinesc viata:alimente ale caror forte vitale au fost diminuate prin trecerea timpului (alimente crude stocate), prin frig (inghetate, supracongelate) sau prin caldura (coacere).Consumarea lor asigura functionarea minima a organismului nostru, dara ntreneaza imbatranirea celulelor, pt.ca nu aduc substante vii necesare.

4.Alimente BIOCIDICE care distrug viata:orice aliment supus prepararii termice.Ele slabesc incetul cu icnetul sistemul nostru de aparare, sunt cauza multiplelor tulburari ale sanatatii sid eskid poarta catre bolile "civilizatiei" (cardiovasculare, cancere, renmatisme, diabet).


Argumentare completa asupra alimentatiei naturiste.
* Cruditatile previn imbolnavirea organismului, vindeca numeroase maladii, inclusiv cancerul
* retete infailibile de hrana vie
* Ce mancam, cum mancam, cand si cat?
* Sanatate in alte retete de mancaruri vegetale
* Legume si mirodenii extrem de utile intr-o 'gradina de camera'
* Zvelta si atractiva pentru alesul tau
* Puternic si potent pentru aleasa ta


Cateva Retete Naturale -simple, rapide si practice,
accesibile oricui ca pret de cost, timp sau tehnologie de preparare

01- Ciorba de legume (pentru iarna)
INGREDIENTE:morcov, telina, sfecla rosie, pastarnac,ceapa,frunze de patrunjel, zeama de varza murata (moare) sau bors.
MOD DE PREPARARE: Radacinoasele se dau pe razatoare, se toaca ceapa cubulete, se toaca frunzele de patrunjel, se pun ingredientele intr-un castron mai mare, se adauga moare si/sau bors dupa gust, se completeaza cu apa si gata ciorba. Este indicat sa se lase sa “stea”, adica sa se armonizeze cateva ore. Daca doriti sa o faceti mai consistenta adaugati cateva linguri de maioneza si/sau smantana.

02- Supa de ciuperci
INGREDIENTE: 450 de grame de ciuperci de cultura proaspete, o ceapa mare, 150 de grame de radacinoase, oricum combinate (morcov, patrunjel, telina), 3 linguri de ulei sau 100 de grame de smantana, un ardei gras sau o rosie, 1,5 litri de zer, bors sau apa de legume, o legatura de patrunjel si condimente: vegona, piper, curry, cimbru, boia.
MOD DE PREPARARE: Ciupercile, ceapa, radacinoasele, ardeiul sau rosia (eventual ambele) si verdeturile toate fin maruntite, le amestecam cu liantul lichid, smantana sau uleiul si condimentele dupa gust. Putem adauga putin suc de rosii sau putem acri cu otet sau zeama de la muraturi. Compozitia se macereaza la rece si se omogenizeaza in decursul a cateva ore, inainte de servire.

03- Ciorba de conopida cu sfecla
INGREDIENTE : 450 grame conopida, 150 grame de sfecla rosie, 5 catei de usturoi pisati sau rasi fin, 1,5 litri de lichid liant: bors de tarate, zer de lapte, sau apa, o legatura de patrunjel sau marar si condimente cimbru, busuioc, piper, curry. Pentru acrire folosim zeama de la castravetii murati sau moare de varza, sau otet
MOD DE PREPARARE : Lichidul pe care l-am ales se pune intr-un castron impreuna cu conopida si sfecla rosie cat mai fin rase (manual sau mecanic), usturoiul pisat, verdeata taiata marunt, condimentele si zeama de castraveti sau otet, dupa gustul fiecaruia. Compozitia se lasa la macerat o ora, doua, pana se patrund gusturile si se mai inmoaie legumele. La servire putem adauga putina smantana sau maioneza in fiecare portie individuala, precum si ardei iute.

04- Ciorba de spanac
INGREDIENTE : 500 grame frunze de spanac, 1,5 litri apa de tarate sau apa normala, 3 linguri de ulei, 3 catei de usturoi, un morcov, un patrunjel, o legatura cu verdeturi, condimente: cimbru, maghiram, piper, vegona. Daca vrem sa fie acrisoara, adaugam putin otet sau zeama de castraveti, iar daca vrem sa fie mai dulceaga putem adauga suc de rosii sau smantana.
MOD DE PREPARARE : Intr-un castron se pune spanacul tocat marunt manual sau la mixer, radacinoasele fin maruntite, usturoiul pisat, si condimentele (eventual smantana, daca alegem varianta mai dulce) si se freaca bine cu ulei pentru a se condimenta si patrude mai bine gusturile. Se toarna apoi lichidul, se presara verdeturile taiate marunt si se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la macerat sau se poate servi imediat, diferentele se pot constata de catre fiecare prin experienta gustului.

05- Supa de rosii
INGREDIENTE: 10 rosii, o ceapa, 100 de grame de morcov, 3 linguri de ulei sau/si de smantana, o legatura de verdeturi de sezon, un ardei gras, zer de lapte sau apa de legume si condimente: vegona, curry, piper, cimbru, enibahar.
MOD DE PREPARARE: Intr-un castron se pune lichidul, rosiile si ardeiul fin maruntite, la fel ceapa si verdeturile. Adaugam morcovul ras fin, smantana si condimentele dupa gust. Se lasa putin la macerat, pentru a se patrunde aromele, inainte de servire.

06- Rosii umplute cu branza
INGREDIENTE: 10 rosii mici, 350 de grame de branza proaspata de vaci, o ceapa, cateva foi de salata verde pe care se vor aseza la servire, 50 de grame de unt in cazul in care branza nu este destul de grasa, putin gris, in caz ca pasta nu este destul de consistenta, verdeata la alegere, marar sau patrunjel si condimente; vegona, piper, boia, cimbru, enibahar, curry.
MOD DE PREPARARE: Rosiile se golesc de miez, iar in fiecare din ele vom adauga pasta preparata separat. Branza famantata cu untul se amesteca cu ceapa taiata marunt, grisul daca este nevoie, verdeturile tocate si condimentele. Daca branza este mai seaca se poate folosi un ou crud intreg, inglobat in compoztie sau o lingura de smantana.
Cu aceasta pasta umplem rosiile aseazandu-le in platou, pe un pat de salata verde. Putem folosi ardei in loc de rosii.

07- Salata de varza cu ciuperci
INGREDIENTE: 500 de grame de varza alba, 350 de grame de ciuperci, o ceapa mare, o lingura de ulei (sau 150 de grame de maioneza), o legatura de frunze de telina si patrunjel, 5 rosii mici, si condimente; vegona, piper.
MOD DE PREPARARE: Varza se taie fideluta si se freaca in maini pentru a-si mai pierde din duritate. Se amesteca apoi cu ciupercile taiate felioare mici, ceapa taiata pestisori, uleiul (sau maioneza), verdeturile taiate marunt, iar deasupra se aseaza rosiile taiate felii.

08- Maioneza
INGREDIENTE:1 litru ulei, 3 oua (albus si galbenus), zeama de lamaie (daca nu aveti lamaie adaugati un pic de otet, preferabil otet de mere), 3 lingurite de mustar, condimente dupa gust, piper, boia, vegeta, curry si ce mai doreste fiecare.
MOD DE PREPARARE: Se pun in cuva mixerului ouale, zeama de lamaie, mustarul, condimentele se porneste mixerul si se adauga treptat uleiul si gata maioneza intr-un minut.
Variantele spre diferite sosuri, ar fi cu iaurt, cu usturoi, cu telemea, cu rosii sau cu verdeata (frunze de patrunjel, marar).

09- Salata de ciuperci cu maioneza
INGREDIENTE: 450 de grame de ciuperci, 200 de grame de maioneza, o ceapa mare, o legatura de patrunjel, condimente; vegona, piper, curry.
MOD DE PREPARARE: Ciupercile se taie in fasii mici, amestecandu-se apoi cu ceapa taiata fideluta, maioneza si condimentele. Deasupra se presara verdeturile taiate marunt

10- Salata de ciuperci cu morcov
INGREDIENTE: 500 de grame de ciuperci, 300 de grame de morcov, 350 de grame de maioneza, doua ceape, patrunjel, marar, condimente; vegona, boia, piper.
MOD DE PREPARARE: Ciupercile se taie marunt, amestecandu-se apoi cu morcovii rasi, cepele taiate fideluta, maioneza, verdeturile taiate marunt si condimentele.

11- Salata de castraveti cu maioneza
INGREDIENTE: 450 de grame de castraveti, 150 de grame de maioneza, o ceapa mare, o legatura de frunze fragede de telina si leustean, 20 masline negre si condimente; vegona, piper, curry.
MOD DE PREPARARE: Se aleg castravetii cu coaja subtire pe cat posibil de proaspeti, se taie apoi felioare subtiri cu tot cu coaja sau se rad in felii, amestecandu-se cu ceapa taiata, maioneza, verdeata taiata marunt si condimentele. Deasupra se decoreaza cu jumatati de masline. Ceapa poate fi inlocuita cu un catel de usturoi ras marunt sau zdrobit, iar maioneza cu 200 de grame de smantana.

12- Salata pentru orice sezon
INGREDIENTE:varza, morcov,telina, ceapa, mere, maioneza.
Varza se toaca marunt, morcovii, telina si merele se dau pe razatoare, ceapa se taie cubulete, se pun ingredientele intr-un castron, se adauga maioneza si gata; pofta buna.

13- Salata de “boeuf” (o denumire poate improprie)
Ingrediente: morcov, telina, patrunjel, pastarnac, castraveti murati, mazare (congelata) si maioneza.
MOD DE PREPARARE: Morcovii, telina, patrunjelul, pastarnacul se dau pe razatoare, castravetii murati se toaca cubulete, mazarea se decongeleaza. Se pun ingredientele intr-un castron, se adauga maioneza si se amesteca.
Observatie: dupa ce ati tocat castravetii murati este indicat sa-i stoarceti de zeama pe care o lasa (asta numai in cazul in care sunt zemosi). Se poate folosi varianta cu ciuperci taiate cubulete sau soia care sa inlocuiasca “carnea”.

14- Rafaelo
INGREDIENTE:un pachet de unt, 200 g de branza dulce, gris, coaja de lamaie rasa, miere de albine si stafide.
MOD DE PREPARARE: Untul se lasa la temperatura camerei dupa care se pune intr-un castron si se freca cu o lingura de lemn pana devine o pasta. Se adauga cate putin gris, miere de albine, branza dulce si stafide, pana se obtine o pasta omogena, destul de consistenta pentru a forma bilutele sau “sferele”.
Observatie: grisul se va mai intari si este indicat sa lasam prajiturelele sa stea cateva ore pentru a se intari.

15- Crema la pahar cu grau germinat
INGREDIENTE : 250 grame de grau germinat, 3 linguri de nuci macinate, cateva stafide, miere, coaja rasa de la o jumatate de lamaie.
MOD DE PREPARARE: Graul germinat, (verificat daca este destul de moale) se amesteca cu nucile macinate, stafidele, putina miere si coaja de lamaie. Consistenta mai groasa sau subtire, o putem regla cu putin lapte sau smantana. Se poate adauga functie de preferinte putina cacao, sau putin rom, sau o ceasca de suc de morcovi. Dupa ce organizam compozitia in pahare, putem orna cu fructe sau cu nuca de cocos. Se tine la rece.

16- Bomboane cu alune
INGREDIENTE: 350 grame de alune macinate sau sparte mai mic, 150 grame de unt, cacao, gris de grau, coaja rasa de la o portocala miere de albine, nuca de cocos.
MOD DE PREPARARE: Untul se freaca, amestecandu-se apoi cu alunele maruntite, cacao, coaja de portocala rasa pe razatoare, miere (dupa gust), si gris cat cuprinde, astfel incat compozitia care s-a obtinut sa fie indeajuns de consistenta pentru a prepara bomboanele dorite. Se rotunjesc in mana bomboane rotunde de dimensiunea dorita si se rostogolesc apoi prin cocos. Avem varianta prin care, in mijlocul compozitiei pentru bomboane sa inglobam o cireasa, visina, cateva stafide sau 2-3 alune intregi.

17- Rulada cu stafide
INGREDIENTE : 400 grame de stafide, 200 de grame de branza dulce, 100 grame de unt, miere, scortisoara, coaja rasa de la o jumatate de lamaie sau cacao, 3 linguri de rom si gris sau tarate
MOD DE PREPARARE : Se amesteca branza dulce cu untul, cu stafidele intregi sau macinate (cum va este mai convenabil), mierea, scortisoara, coaja de lamaie sau cacao (la alegere), romul si gris (tarate) in functie de consistenta compozitiei finale. Se presara alune macinate sau nuca de cocos pe folia in care vom rula compozitia, inainte de a o pune putin la rece sa se odihneasa. Se poate alege varianta ca jumatate din compozitie sa fie cu cacao, iar jumatate fara, doar aromatizata cu coaja de lamaie. Inainte de rularea in folie, alaturam cele doua parti colorate diferit, prin impletire sau combinare aleatoare. Feliile taiate spre servire vor avea un aspect mai interesant.

18- Rulada cu mere
INGREDIENTE: 1 Kg de mere, 250 de grame de branza dulce, 100 grame de stafide, 3 linguri de rom, un pachetel de scortisoara pudra, miere de albine, gris de grau sau tarate.
MOD DE PREPARARE: Merele rase si stoarse, se amesteca cu branza dulce, stafidele, romul, scortisoara, mierea (dupa gust) si o mana de gris pentru a avea o oarecare consistenta in vederea formarii. Cand compozitia este gata, se ruleaza intr-o folie de plastic, pe care putem presara nuca de cocos sau cacao, pentru ornamentul exterior. Se tine la rece, se despacheteaza din folie si se taie felii pentru a fi servita.

POFTA BUNA
IN CELE CE URMEAZA VA OFERIM O DESCRIERE A AFECTIUNILOR –FRUCTELE SI LEGUMELE BENEFICE IN CAZUL LOR:
Aciditate Gastrica: Cartof, Lamâie, Maslina, Patlagea Rosie. Acidoza (si Alcaloza): Cirese.
Acid Uric (scaderea Concentratiei De): Anghinare, Cartof, Ceapa, Coacaze Negre, Grepfrut, Lamâie, Struguri.
Acnee: Papadie, Varza. Albuminurie: Anghinare, Fasole Verde.
Anemie: Banana, Cartof, Cirese, Creson, Morcov, Patlagea Vânata, Ridiche Neagra, Sparanghel, Struguri, Usturoi, Varza.
Aparatul Digestiv: Mar, Pruna, Struguri, Usturoi.
Apetit (lipsa De): Afine, Grepfrut, Morcov, Portocala, Papadie.
Arterioscleroza: Anghinare, Lamâie, Maslina, Patlagea Vânata, Patlagea Rosie, Prune, Sparanghel, Struguri, Varza.
Artrita: Anghinare, Cartof, Capsuna, Cirese, Coacaze Negre, Morcov, Patlagea Rosie, Praz, Struguri, Varza, zmeura.
Artroza: Coacaze Negre, Lamâie, Ridiche Neagra, Struguri. Ascita: Ceapa, Varza.
Astenie: Banana, Ceapa, Curmala, Fasole Verde, Mar, Portocala, Pruna, Spanac, Sparanghel, Struguri, Telina.
Azotemie: Maslina, Praz.
Bactericid: Afine, Ceapa, Lamâie, Usturoi.
Bila: Anghinare, Maslina, Papadie.
Calculi Biliari: Anghinare, Cirese, Maslina, Papadie, Patlagea Rosie, Ridiche Neagra.
Calculi Renali: Patlagica Rosie.
Calculi Urinari: Cirese, Mar, Patlageaua Rosie, Piersica, Praz.
Calculi Vezicali: Struguri.
Cancer (prevenire): Creson, Curmala, Mar, Usturoi, Varza.
Cai Biliare: Nap.
Cai Urinare: Cirese, Creson, zmeura.
Celulita: Papadie, Pruna.
Cistita: Mar.
Colesterol (scaderea Valorii Lui): Anghinare, Ceapa, Coacaze Negre, Grepfrut, Mar, Papadie, Patlagea Vânata, Plante înrudite Cu Fasolea Verde: Nautul, Fasolea Alba, Rosie Si Neagra, Usturoi.
Colibaciloza: Afine, Mar.
Colici Nefritice: Cirese, Coacaze Negre, Maslina.
Colita: Afine, Varza.
Constipatie: Capsuni, Cirese, Creson, Laptuca, Maslina, Morcov, Papadie, Patlagea Vânata, Patlagea Rosie, Piersica, Portocala, Praz, Pruna, Smochina, Spanac, Struguri, Varza.
Convalescenta: Curmala, Fasole Verde, Piersica, Spanac, Sparanghel. Corpuri Straine (eliminare): Sparanghel. Crestere (copii): Banana, Cartof, Cirese, Mar, Morcov, Portocala. Crohn (boala Lui): Varza.
Decalcifiere: Banana, Curmala, Lamâie, Maslina, Portocala.
Dermatoza: Coacaze Negre, Morcov, Papadie, Ridiche Neagra, zmeura.
Detoxifiant General: Cirese, Coacaze Negre, Grepfrut, Patlagea Vânata,
portocala, Struguri.
Diabet: Afine, Anghinare, Cartof, Ceapa, Creson, Fasole Verde, Maslina,
sparanghel, Usturoi, Varza.
Diaree: Afine, Capsuni, Coacaze Negre, Morcov, Varza.
Digestie: Anghinare, Cirese, Coacaze Negre, Grepfrut, Lamâie, Papadie,
patlagea Rosie, Piersica, Portocala, Struguri, Usturoi, zmeura.
Diuretic: Banana, Cartof, Capsuni, Ceapa, Cirese, Coacaze Negre,
creson, Fasole Verde, Grepfrut, Maslina, Nap, Papadie, Piersica, Praz,
pruna, Sparanghel, Struguri, Telina, Usturoi, zmeura.
Dispepsie: Morcov, Praz.
Dizenterii: Afine, Capsuni, Coacaze Negre, Varza.
Dureri De Cap, Migrena (de Origine Nervoasa): Portocala.
Dureri De Gât: Lamâie.
Edem: Ceapa, Fasole Verde, Struguri.
Enterita: Afine, Varza.
Enterocolita: Morcov.
Febra: Afine, zmeura.
Ficat (ciroza Hepatica Si Alte Afectiuni): Anghinare, Papadie, Pruna,ridiche Neagra, Struguri.
Ficat (lenes): Anghinare, Capsuni, Cirese, Coacaze Negre, Maslina, Morcov, Papadie, Piersica, Portocala.
Ficat (supraîncarcat): Creson, Grepfrut, Laptuca, Mar, Patlagea Vânata, Ridiche Neagra, Sparanghel, Struguri, Telina.
Flux Menstrual (stimulare): zmeura.
Gastrita: Morcov, Varza.
Gripa: Afine, Ceapa, Cirese.
Guta: Capsuni, Ceapa, Cirese, Coacaze Negre, Fasole Verde, Morcov, Patlagea Rosie, Praz, Pruna, Struguri, Telina, zmeura.
Hemoroizi: Pruna.
Hipertensiune Arteriala: Anghinare, Coacaze Negre, Lamâie, Mar,
maslina, Struguri, Usturoi.
Hipertensiune Oculara: Ceapa.
Hipotensiune Arteriala: Struguri.
Imunitate Naturala (întarire): Capsuni, Ceapa, Cirese, Morcovi,
patlagea Rosie, Piersica, Portocala, Struguri, Varza.
Inima (eretism Cardiac): Patlagea Vânata, Sparanghel, Usturoi.
Inima (infarct Miocardic): Ceapa.
Inima (palpitatii): Laptuca, Maslina.
Inima (tonic): Struguri.
Incontinenta Urinara: Laptuca.
Insomnie: Laptuca, Mar, Struguri.
Intestine (fermentatie, Infectii): Afine, Cirese, Laptuca, Mar, Patlagea
Rosie, Sparanghel, Usturoi, Varza.
Intestine (stimulent): Morcov, Piersica, Portocala, Ridiche Neagra.
Intoxicatii Alimentare: Pruna.
Impetigo (al Fetei): Morcov.
Limfatism: Coacaze Negre.
Memorie (stimulent): Coacaze Negre.
Muschi (dureri): Varza.
Muschi (tonic): Curmala.
Nervozitate: Cirese, Curmala, Patlagea Rosie, Portocala, Varza.
Nevrita: Curmala.
Nutritie (boli De Nutritie): Struguri.
Obezitate: Ceapa, Fasole Verde, Grepfrut, Praz.
Oboseala: Anghinare, Banana, Coacaze Negre, Sparanghel, Telina, Usturoi.
Oligurie: Coacaze Negre, Varza.
Osteoporoza (prevenire): Maslina.
Pancreas: Coacaze Negre, Patlagea Vânata.
Par: Creson, Spanac.
Piele (întretinere, Suplete): Cirese, Creson, Morcov, Varza.
Piele (afectiuni Dermatologice): Ceapa, Coacaze Negre, Nap, Ridiche Neagra, Spanac, Varza.
Pletora: Coacaze Negre.
Polinevrita: Curmala.
Potenta (stimulent): Telina.
Prostata: Ceapa, Curmala.
Rahitism: Nap, Ridiche Neagra, Spanac, Struguri, Varza.
Reumatism: Cartof, Capsuni, Cirese, Ceapa, Coacaze Negre, Fasole Verde, Grepfrut, Lamâie, Mar, Morcov, Papadie, Patlagea Rosie, Praz, Struguri, Telina, Usturoi, Varza, zmeura.
Rinichi: Capsuni, Coacaze Negre, Creson, Curmala, Grepfrut, Mar, Portocala, Praz, Ridiche Neagra, Struguri, Telina.
Sânge (afectiuni): Struguri.
Sânge (depurare): Capsuni, Lamâie, Papadie, Telina.
Sânge (fluidizant): Capsuni, Grepfrut, Lamâie, Nap, Portocala, Spanac.
Sciatica: Usturoi.
Scorbut: Creson, Lamâie, Ridiche Neagra, Varza.
Seboree: Varza.
Sinovita: Varza.
Sistem Nervos (tonic, Reechilibrant): Ceapa, Creson, Pruna, Smochina, Telina, Varza.
Tromboza: Ceapa, Portocala.
Trigliceride (scaderea Valorii): Fasole Verde, Usturoi.
Tulburari Ale Circulatiei: Coacaze Negre, Papadie, Smochina.
Tulburari Nervoase: Cartof, Laptuca.
Tutun (renuntare La): Mar.
Ulcer Duodenal: Banana, Varza.
Ulcer Gastric: Cartof, Morcov, Varza.
Uree (scaderea Valorii): Afine, Anghinare, Patlagea Rosie, Struguri.
Vase Sangvine (suplete, Protectie): Afine, Ceapa, Grepfrut, Lamâie, Sparanghel, Usturoi.
Vedere: Afine, Cirese, Morcov.
Vezicula Biliara (nisip Si Alte Afectiuni): Maslina, Ridiche Neagra.
Vezicula Biliara (stimulent): Ridiche Neagra.
Vezica Urinara: Capsuni.
Viermi Intestinali: Capsuni, Ceapa, Praz, Usturoi, Varza.
Boli Ale Cailor Respiratorii - Remedii De Uz Intern
Angina: Nap.
Astm: Ceapa, Ridiche Neagra, Strugure, Usturoi.
Bronsita: Creson, Curmala, Praz, Ridiche Neagra, Smochina, Usturoi,
varza.
Catar Bronsic: Telina.
Catar Pulmonar: Creson.
Cai Respiratorii (dezinfectie): Nap, Usturoi.
Guturai: Nap, Smochina.
Laringita: Praz.
Pierderea Vocii: Praz.
Plamâni (afectiuni): Curmala, Stafide, Varza.
Plamâni (dezintoxicare): Sparanghel.
Plamâni (tonic): Grepfrut.
Raguseala: Praz.
Traheita: Praz, Smochina, Stafide.
Tuberculoza: Afine, Ceapa, Spanac, Usturoi.
Tuse: Cartof, Creson, Ridiche Neagra, Smochina, Struguri, Usturoi, Telina.
Tuse Convulsiva: Creson, Laptuca, Usturoi.
Tuse Nervoasa: Laptuca.
Tuse Spasmodica: Usturoi.
Boli Ale Cailor Respiratorii - Remedii De Uz Intern
Angina: Nap.
Astm: Ceapa, Ridiche Neagra, Strugure, Usturoi.
Bronsita: Creson, Curmala, Praz, Ridiche Neagra, Smochina, Usturoi,varza.
Catar Bronsic: Telina.
Catar Pulmonar: Creson.
Cai Respiratorii (dezinfectie): Nap, Usturoi.
Guturai: Nap, Smochina.
Laringita: Praz.
Pierderea Vocii: Praz.
Plamâni (afectiuni): Curmala, Stafide, Varza.
Plamâni (dezintoxicare): Sparanghel.
Plamâni (tonic): Grepfrut.
Raguseala: Praz.
Traheita: Praz, Smochina, Stafide.
Tuberculoza: Afine, Ceapa, Spanac, Usturoi.
Tuse: Cartof, Creson, Ridiche Neagra, Smochina, Struguri, Usturoi, Telina.
Tuse Convulsiva: Creson, Laptuca, Usturoi.
Tuse Nervoasa: Laptuca.
Tuse Spasmodica: Usturoi.
Edeme Ale Pleoapelor: Cartof.
Entorse, Cazaturi: Maslina.
Erizipel: Cartof.
Eruptie Cutanata: Cartof.
Faringita Granulomatoasa: Afine, Coacaze Negre.
Ficat (colici Hepatice, Insuficienta Hepatica): Varza.
Ficat (marit): Varza.
Flebita: Afine, Varza.
Furuncule: Ceapa, Morcov, Nap, Praz, Smochina.
Gangrena: Varza.
Glosita: Lamâie.
Hemoroizi: Afine, Patlagea Vânata.
Higrome: Varza.
Inflamatie (gingii): Smochina.
Insolatii: Banana, Cartof, Laptuca, Morcov.
Iritatii: Laptuca, Papadie.
întepaturi (albine, Viespi): Patlagea Rosie.
Laringita: Lamâie.
Leucoplazie: Afine.
Margaritarel: Afine.
Muscaturi De Insecte (prevenire): Patlagea Rosie.
Negi: Cartof, Ceapa, Usturoi.
Nevralgii: Varza.
Ochi (iritatii): Varza.
Oftalmie: Laptuca, Struguri.
Oligurie: Ceapa, Praz, Varza.
Panaritiu: Ceapa, Laptuca, Nap, Smochina.
Par (cadere): Creson.
Par Gras: Papadie.
Par Uscat: Spanac.
Pecingine: Cartof, Morcov, Patlagea Vânata, Spanac, Varza.
Picioare Obosite: Lamâie.
Piele Flasca: Portocala.
Piele (mâncarimi): Banana, Mar.
Piele Sensibila: Creson.
Pinten Calcanean: Varza.
Plaga: Telina, Varza.
Pleurezie: Varza.
Pleurita: Varza.
Pneumonie: Varza.
Puncte Negre: Patlagea Rosie.
Rani, Muscaturi: Varza.
Reumatism: Maslina, Usturoi.
Riduri: Morcov.
Rinichi (colici Nefritice, Litiaza Renala): Varza.
Sinuzita: Varza.
Stomatita: Afine.
Taieturi Usoare: Ceapa.
Ten Gras: Anghinare, Lamâie, Morcov, Rosie, Varza.
Ten Obosit: Capsuni, Cirese, Lamâie.
Ten Uscat: Banana, Cirese, Laptuca, Maslina, Piersica, Rosie, zmeura.
Transpiratie (picioare): Cartof.
Transpiratie (axile): Lamâie.
Tuberculoza: Varza.
Tuse:ceapa.
Ulcer: Cartof, Creson, Morcov, Varza.
Ulcer Varicos: Afine.
Ulceratie Gangrenoasa: Afine.
Ulceratie (gura): Telina.
Unghii Casante: Lamâie.
Urcioare: Usturoi.
Varice: Varza.
Vezicula Biliara (afectiuni): Varza.
1. Calitatile fructelor
2. Fibrele alimentare


VA MULTUMESC PENTRU VIZUALIZARE SI VA ROG ADAUGATI LA COMENTAII :RETETE,TRUCURI DE SLABIT SAU ALTCEVA LEGAT DE SANATATE SI MODUL DE A MANCA SANATOS.
VA MULTUMESC.......SANATATE.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu